Karpers duizelingwekkende gewichten : Brian Boll

terug naar overzicht

Donderdag, 30 maart 2017 (19:30)

Clubgebouw HSV Binnenmaas

Op deze avond hebben we niemand minder dan Brian Boll die een lezing komt geven over zijn sportvisserij van de laatste jaren waarbij karpers van duizelingwekkende gewichten voorbij komen. Dit moet je echt gezien hebben!

Brian Boll, in het dagelijks leven leidinggevende bij een bouwbedrijf, geeft eerlijk toe dat het vissen voor hem bijna géén hobby meer is. Als kleine jongen struinde hij alle waterkanten in zijn woonplaats Spijkenisse af op zoek naar het mysterie dat karper heette. Op karpers vissen was m'n lust en m'n leven, maar dit groeide al snel naar het vangen van de nog grotere karpers dan wat er in de sloten en vijvers in m'n buurt zwommen. Daarvoor ging ik op m'n brommer steeds verder rijden. En eigenlijk is die wens om steeds grotere karpers te vangen nooit opgehouden. Nu reis hij heel Europa af om de grootste vissen te kunnen vangen.


Hongaarse Monster KarperBrian Boll uit Spijkenisse is apetrots dat hij de op drie-na-grootste karper van de wereld heeft gevangen. De 33-jarige visfanaat sleepte in Hongarije een monsterkarper van 42,1 kilo en 1,21 meter lang uit het water. Brian wist de magnifieke spiegel tijdens een sessie op het Hongaarse Euro Aqua te vangen. Het water staat inmiddels bekend als serieus bakkenwater. ,,Het duurde bijna 40 minuten voor ik 'm op de kant had,'' vertelt Boll. Hij kreeg hulp van zijn vismaat Rens Visser die met een groot schepnet de buit de kant op trok. Erna liet hij zich staand in het water met de reuzenvis als trofee in zijn handen vereeuwigen. 


YouTube Kanaal


Wilt u meer weten over het Brian Boll? Bezoek dan eens zijn filmpjes op zijn YouTube-kanaal van Brian Boll!

(Bron: AD / Karper Magazine)